Introductie van onze loge

Vervolg van homepage

Introductie

Welkom bij onze loge. Loge Noorderkroon is een vereniging van Vrijmetselaren en is gehuisvest in het logegebouw aan de Gedempte Nieuwesloot 153 in Alkmaar. U herkent het gebouw aan het teken van de Vrijmetselaren aan de gevel. Het Vrijmetselaarsteken bestaande uit een passer en een winkelhaak.

Het logegebouw is een monumentaal pand en daarom zetten wij jaarlijks, tijdens Nationale Monumentendagen, onze deuren open. Niet alleen de architectuur is het bezichtigen waard, ook onze maçonnieke werkplaats is een bezienswaardigheid.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in de Vrijmetselarij en vraagt u zich af wat het precies inhoudt, dan verwijzen wij u graag door naar de pagina ‘Wat is Vrijmetselarij’. Daar vindt u onze eigentijdse verklaring voor wat Vrijmetselarij betekent.

Natuurlijk is er over Vrijmetselarij véél meer informatie op het internet te verkrijgen. Graag verwijzen wij u ook naar de website van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, het hoofdbestuur in Nederland. Zij hebben tevens de brochure “Vrijmetselarij; wat is dat eigenlijk” samengesteld, welke u hier kunt downloaden (PDF).

Oorsprong Vrijmetselarij

De Nederlandse Vrijmetselarij vindt haar oorsprong in Engeland. Veel informatie over de Engelse Vrijmetselarij vindt u op de website van The United Grand lodge of England

Onze loge organiseert regelmatig activiteiten voor geïnteresseerden en belangstellenden. Tijdens deze activiteiten maakt u kennis met wat wij zoal doen binnen de vereniging en kunt u persoonlijk in gesprek met aanwezige Vrijmetselaren. Deze activiteiten staan nu, vanwege de wereldwijde Covid-19 pandemie, op een laag pitje. Nu het eind in zicht is, zullen deze activiteiten weer worden georganiseerd. Welke activiteiten dat zijn vindt u op de activiteitenpagina.

Het is zeker de moeite waard om onze website verder te ontdekken en door de verschillende pagina’s heen te lezen.

Heeft u tips om onze website te verbeteren, neem dan contact op.