Wat doen Vrijmetselaars?

Ervaar het zelf tijdens een open avond!

Meedoen met Vrijmetselaars

Enkele malen per jaar opent Loge Noorderkroon de deuren voor niet-leden. Zo kunt u onze tempel bezoeken op de Nationale Monumentendag. Maar voor mensen die méér willen weten over vrijmetselarij in het algemeen, of over onze loge in het bijzonder, organiseren wij ook regelmatig Open Avonden en Open Comparities.

Daarbij krijg je een goede indruk van hoe wij werken. Wij broeders komen samen in twee verschillende settings. Enkele malen per jaar komen wij bijeen in een formele setting waarbij we werken volgens de eeuwenoude tradities. Maar meestal komen wij samen in een informele setting, waarbij we middels bouwstukken aan onze persoonlijke ontwikkeling werken.
Een betere wereld begint immers bij jezelf!

Open Avonden

De Open Avonden spreken het meest tot de verbeelding. Het zal je niet ontgaan zijn, maar vrijmetselaars proberen met de hulp van eeuwenoude rituelen en symboliek beter mens te worden. Tijdens zo’n Open Avond ben je getuige van zo’n mystiek ritueel. Onze broeders zijn allen gelijk gekleed en dankzij de bijzondere sfeer die wij creëren bij de uitvoering van het ritueel in onze tempel, geven wij een goed inzicht van onze werkwijze, die na afloop natuurlijk toegelicht wordt!

Open Comparities

Loge Noorderkroon is echter ook gewoon een vereniging, inclusief bijbehorende logistiek. Tijdens een Open Comparitie krijg je dan ook een goede indruk van hoe onze reguliere bijeenkomsten verlopen. Onze broeders zijn casual gekleed, behandelen – volgens een vast patroon – wat agendapunten, waarna er een bouwstuk wordt opgeleverd. Zo’n bouwstuk is een voordracht, een soort spreekbeurt, welke stof tot nadenken geeft én vragen oproept. Na afloop kun je deze stellen en delen we inzichten met elkaar.

Wees welkom

Tijdens beide avonden kun je in een ongedwongen sfeer kennismaken met onze broeders en de vragen stellen die je altijd al wilde stellen. De toegang is gratis, maar aanmelden is vereist. Wil je zo’n avond bijwonen? Houd dan onze Facebook-pagina in de gaten. Of beter nog: vul het bijgaande formulier in. Wij zullen je dan op tijd uitnodigen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Hopelijk tot snel!

Nodig mij uit